Cefrézési tippek

• Penészes, rothadt, romlásnak indult gyümölcs erjesztésével ne foglalkozzunk, mert a pálinka dohos szagú és ízű lesz. Ez a hiba utólag már nem javítható. Csak olyan gyümölcsöt tegyünk a cefréshordónkban amit be is kapnánk… !

Mitől lesz jó a pálinkám?

Mitől lesz jó a pálinkám, mi befolyásolja? Aromaanyagok A pálinkában lévő aromaanyagokat a következőképpen csoportosíthatjuk: Elsődleges: a gyümölcsből, alapanyagból származó jellegzetes illat-, íz anyagok összessége

A pálinka készítés története

A pálinka társadalmunk egyik legősibb itala, amit a világ minden táján fogyasztanak. Összetevőik tájanként, országonként igen különbözőek. Ezt a változatosságot az időjárás és a természeti adottságok alakították ki. A legzamatosabb pálinka félék Magyarországon találhatók, ahol a gyümölcsből készült pálinkák zamata Continue Reading

A magánfőzés szabályai

A magánfőzés szabályainak 2016. január 1-jét követő változásairól Tisztelt Ügyfeleink! A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak.

Jövedéki ismeretek

A teljes szabályozás 2003. évi CXXVII. Jövedéki Törvényben ismerhető meg. A törvény ide vonatkozó fejezete: X. Fejezet ALKOHOLTERMÉK Fogalmak